Beste elementenbank – 4 tips

De beste elementenbank
Op zoek naar de beste elementenbank

De beste elementenbank

De beste elementenbank, welke is dat? Dat is een lastige vraag, maar die gaan we proberen voor jou hier te beantwoorden.

Er zijn veel verschillende elementenbanken op de markt, maar hoe vind je nu uit wat de beste bank voor jou is? Probeer eerst je woonwens en je verwachtingen te bedenken. Wil je een rechte bank, zoals bijvoorbeeld een 3-zits bank, een hoekbank of ga je voor een heerlijke U-opstelling? Met elementenbanken kan je al deze opstellingen creëren op een makkelijke en ook leuke manier. Het combineren van de verschillende elementen van de bank, zorgen er voor dat jouw droombank bijna altijd wel verwezenlijkt kan worden.

1. De basis

Als basis van jouw nieuwe bank ga je eerst bekijken wat voor een type bank het beste past bij jouw woon situatie. Ben je alleen, gezellig samen met zijn tweeën of heb je een heerlijk groot gezin? Voor iedere gezinssituatie zijn er vaak andere eisen aan de nieuwe bank. Heb je bijvoorbeeld een gezin met kleine kinderen, dan is een 3-zits bank soms al voldoende, maar heb je al een aantal puberende kinderen die vaak vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis nemen, dan is een ruime elementenbank in hoekopstelling vaak een betere oplossing.

Ook bij de keuze van de stof zal ik aanraden om te kijken naar een aantal factoren. Heb je kinderen en wordt er wel eens geknoeid op de bank, dan is meestal een stof op basis van polyester een goede oplossing. Deze zijn meestal makkelijker schoon te maken dan bijvoorbeeld een stof op basis van katoen of linnen, ook al is de bank geïmpregneerd. Een stof of basis van polyester is meestal ook iets beter bestendigd tegen direct zonlicht en zal iets minder snel verbleken door de invloed van de zonnestralen. Deze basis dingen zijn dus belangrijk om rekening mee te houden bij het samen stellen van jouw nieuwe beste elementenbank.

2. Welk model elementenbank?

Elementenbank Carmen
Elementenbank Carmen – HoekbankXXL

Er zijn meerdere modellen elementenbanken op de markt. En het ene model is beter geschikt om bijvoorbeeld er een leuk leef eiland van te maken en de andere heeft eerder voorkeur om als basis te staan voor een mooi luxueus item in je woonkamer. Ook hebben sommige modellen bijvoorbeeld geen longchair in de collectie en de andere bijvoorbeeld geen 2-zits element. Vaak is het kijken wat je het mooist vind en dan kijken welke opstellingen er allemaal mogelijk zijn. Zo goed als altijd is jouw gewenste opstelling wel te verkrijgen door de elementen van de elementenbank te combineren.

3. Welke kleur kies ik voor mijn elementenbank?

Kleuren kiezen voor je nieuwe bank is voor de één appeltje eitje, voor de ander een nachtmerrie. Er zijn vaak 500+ stoffen waar je uit kan kiezen voor je nieuwe elementenbank. En dan heb je ook nog verschillende materialen. Als je al die stoffen ziet, dan is het soms even slikken.

Kijk eerst eens goed wat het beste gaat passen bij je vloer, je muren en de rest van de ruimte waar de elementenbank in komt te staan. En zijn er plannen om bijvoorbeeld een muur nog van een andere kleur te voorzien? Allemaal punten om rekening mee te houden.

Ook kan je nog kiezen of je jouw nieuwe bank in 1 kleur wilt hebben, of dat je juist wilt spelen met verschillende kleuren. Dat is iets wat erg goed kan met een modulaire bank.

Wat je ook moet meenemen in je beslissing is of je voor een trend kleur gaat of voor een wat neutralere kleur, waarbij je de trendkleur terug brengt in bijvoorbeeld losse strooikussens. Een trendkleur gaat over het algemeen minder lang mee dan jouw nieuwe bank, dus vaak is een neutrale kleur dan ook een veiligere keuze.

Download onze stofstalen
Download onze stofstalen

4. Hulp nodig?

Om de beste keuze te maken bij het kiezen van jouw nieuwe beste elementenbank willen wij jou graag assisteren als je dat graag zou willen. Van simpel brainstormen over jouw ideeën en bedenkingen, tot het totaal uitwerken van jouw woonwens. Als je er alleen niet uitkomt, dan geven wij graag gratis interieuradvies bij ons in de showroom. Dan kunnen samen kijken wat voor jou de beste elementenbank is.

Wil je de totale uitwerking aan ons overlaten? Zie hier een voorbeeld van een interieur filmpje dat wij voor een klant onlangs hebben uitgewerkt.

Conclussie

Er zijn heel veel verschillende elementenbanken en heel veel verschillende mogelijkheden. De beste elementenbank bestaat niet in het algemeen, maar er bestaat wel een beste elementenbank voor jou. Dat is de elementenbank die het beste voldoet aan jouw woonwensen en budget. Als je al jouw wensen en eisen kan omzetten naar jouw nieuwe elementenbank, dan is dat JOUW beste elementenbank.

Leave a Reply